melden1.2 offerte-aanvragen

Werkzaamheden

Bij Dakbeheer Brabant zijn we van alle markten thuis.

Daklekkages

Lekkage Een lekkage aan het dak is erg vervelend en natuurlijk zit niemand hier op te wachten. De grootste oorzaak van een lekkage is als een dak slecht of nauwelijks onderhouden is. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden kunnen er onderdelen op het dak sneuvelen waardoor het egenwater een weg naar binnen kan vinden. Vooral een langdurige lekkage kan voor grote problemen zorgen. Denk hierbij aan rottend hout en een aangetast dakbeschot.

Pannendaken

Om lekkage te voorkomen, is het van groot belang dat uw dak in goede staat is. Weersomstandigheden of andere oorzaken zoals slijtage kunnen ervoor zorgen dat uw dak aangetast wordt. Vooral in vorstrijke of hete perioden kunnen er scheurtjes in de dakpannen ontstaan. De dakpannen verliezen hierdoor de functie en zijn dus niet meer geheel waterdicht. Hierdoor worden de panlatten en het dakbeschot vochtig belast.

Platte daken

Platte daken zijn vervaardigd van draagbalken met daarop houten planken en wordt bedekt met afdekmateriaal. Een plat dak is echter niet helemaal plat. Elk plat dak heeft een lichte helling zodat het regenwater wat er op komt te liggen, afgevoerd kan worden. Daarom is ook elk plat dak voorzien van een waterafvoer. Ook in het geval van platte daken kan slijtage zorgen voor lekkage. Om dit te voorkomen kkunnen we inspectiewerkzaamheden en -indien nodig- correctiewerkzaamheden uitvoeren op uw platte dak.

Lood- en Zinkwerk

Voor de waterdichte aansluiting tussen dak en dakonderdeel is lood een veel gebruikt product. Hoog bovenop het dak heeft ieder onderdeel te maken met alle weersinvloeden, zo ook loodwerk. Daarom dient loodwerk zorgvuldig aangebracht te worden.

Schoorsteenkappen

Het innestelen van vogels en regeninslag in schoorsteenkanalen is een veel voorkomend probleem. Het is daarom belangrijk om uw kanaal te laten inspecteren en goed af te dichten zodat deze problemen bespaard kunnen blijven. Dakbeheer Brabant kan u een vakkundig advies geven over welke schoorsteenkap voor u het beste is. Hieronder vind u een overzicht van de kappen die wij kunnen leveren en monteren:

Voeg- en metselwerk

Ook voor al uw voeg– en metselwerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Weersomstandigheden zoals regen, vorst en hitte kunnen er voor zorgen dat het voegwerk van uw schoorsteen sneller slijt. Vooral als de schoorsteen slecht onderhouden is kan dit leiden tot ongemakken zoals schimmel, lekkages en losliggende stenen. Als het voegwerk slecht is trekt het regenwater voortdurend in de steen en de voeg. Dit kan opvallen door bijvoorbeeld een vervaagde kleur of mosvorming.

Dakgoten

Dakgoten zorgen voor een goede afvoer van het regenwater. Het is daarom belangrijk uw dakgoot jaarlijks te laten reinigen. Dit voorkomt opstoppingen, slijtage en verlengt tevens de levensduur van uw dakgoot.

Onderhoud dak

Dakgoten zorgen voor een goede afvoer van het regenwater. Het is daarom belangrijk uw dakgoot jaarlijks te laten reinigen. Dit voorkomt opstoppingen, slijtage en verlengt tevens de levensduur van uw dakgoot. Dakgoten worden gebruikt om regenwater op zo'n manier af te voeren, dat het huis niet door al dat water beschadigd wordt. Als het flink regent, zorgt de dakgoot er voor dat van het dak stromend water via de regenpijp naar de grond geleid wordt. Dat is de manier waarop een correcte afwatering van een dak functioneert.