Platte daken zijn vervaardigd van draagbalken met daarop houten planken en wordt bedekt met afdekmateriaal. Een plat dak is echter niet helemaal plat. Elk plat dak heeft een lichte helling zodat het regenwater wat er op komt te liggen, afgevoerd kan worden. Daarom is ook elk plat dak voorzien van een waterafvoer. Ook in het geval van platte daken kan slijtage zorgen voor lekkage. Om dit te voorkomen kunnen we inspectiewerkzaamheden en -indien nodig- correctiewerkzaamheden uitvoeren op uw platte dak.

Bitumen dakbedekking

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van bitumen dakbedekking. Bitumen dakbedekking staat voor een duurzame waterdichtheid, een goede hechting en een gemakkelijke verwerking. Bitumen is een aardolieproduct en een hoogwaardige bouwstof. Er is geen teer aanwezig. De gemiddelde levensduur van een bitumen plat dak is zo’n 10 tot 15 jaar. Kleine reparaties kunnen overigens wel de levensduur met een aantal jaar verlengen.

EPDM- dakbedekking

Een ander soort dakbedekking is EPDM. EPDM is een synthetische rubberfolie die zo’n 50 jaar meegaat. EPDM is onderhoudsvrij, milieuvriendelijk en zeer duurzaam. EPDM is voor alle platte daken geschikt en kan ook gebruikt worden als dakgoot bekleding. EPDM heeft een hoge elasticiteit binnen een temperatuur van -35 tot +120 graden celcius. Het monteren van EPDM gaat met een speciale lijm en wordt dus niet gebrand zoals bij bitumen dakbedekking.

Dakisolatie

Oudere daken zijn vaak niet of nauwelijks geïsoleerd waardoor er veel warmte verloren gaat. Dit komt doordat het dak de warmte niet kan vasthouden met als gevolg dat er veel warmte verloren gaat. Doordat u meer gas verbruikt worden de stookkosten hoger. Tevens veroorzaakt de CO2-uitstoot milieuvervuiling en versterkt dit de klimaatverandering. Om onnodig hoge stookkosten te voorkomen kan Dakbeheer Brabant uw dak volledig isoleren.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan

Binnen twee uur een offerte op maat. Volg de stappen en u ontvangt een pasklare prijs in uw mailbox. Wilt u de opdracht vervolgens definitief plaatsen? U kiest zelf wanneer we bij u ‘over de vloer’ komen voor een kennismakingsgesprek. Wij komen (landelijk) vrijblijvend langs voor een offerte op maat. Wilt u gebruik maken van onze gratis dak inspectie om inzicht te krijgen in de actuele status van uw dak maak dan hieronder uw keuze.

×