Pannendaken

Om lekkage te voorkomen, is het van groot belang dat uw dak in goede staat is. Weersomstandigheden of andere oorzaken zoals slijtage kunnen ervoor zorgen dat uw dak aangetast wordt. Vooral in vorstrijke of hete perioden kunnen er scheurtjes in de dakpannen ontstaan. De dakpannen verliezen hierdoor de functie en zijn dus niet meer geheel waterdicht. Hierdoor worden de panlatten en het dakbeschot vochtig belast. Een preventieve dakcontrole kan u inzicht geven in wat voor staat uw dak is.

Nokvorsten

Vooral bij oude huizen komt het vaak voor dat het cement onder de nokvorsten inscheurt. Na een aantal jaar wordt het cement porreus en ontstaan er scheuren en gaten. Dit kan komen door weersomstandigheden en door de werking van het dak. Wanneer dit gebeurt kan het gaan inregenen en dus grote schade aanrichten. Het hout en isolatiemateriaal wordt aangetast en gaat in het slechtste geval rotten.

Dit kunt u voorkomen door tijdig een specialist in te schakelen om het oude cement te verwijderen en de nokvorsten vast te leggen in het flexibele dakmortel “Flexim”. Flexim is een elastische en stormvaste dakmortel dat bestaat uit het belangrijke estanddeel lijnolie. In Flexim zitten geen schadelijke stoffen zoals asbest en het is op alle soorten daken te gebruiken.

Ondervorsten

Niet bij alle huizen zitten de nokvorsten met cement vast. Vooral bij wat nieuwere huizen zijn de nokvorsten vastgezet in de draagbalk en zit er een mat (ondervorst) onder. De ondervorst bestaat uit een ventilerend doek en daar omheen geribbeld aluminium. Deze ondervorst kan na verloop van tijd gaan slijten, wat als gevolg heeft dat uw dak niet meer waterbestendig is. Ook in dit geval wordt tijdig onderhoud aangeraden.

Dakisolatie

Oudere daken zijn vaak niet of nauwelijks geïsoleerd waardoor er veel warmte verloren gaat. Dit komt doordat het dak de warmte niet kan vasthouden met als gevolg dat er veel warmte verloren gaat. Doordat u meer gas verbruikt worden de stookkosten hoger. Tevens veroorzaakt de CO2-uitstoot milieuvervuiling en versterkt dit de klimaatverandering. Om onnodig hoge stookkosten te voorkomen kan Dakbeheer Brabant uw dak volledig isoleren.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan

Binnen twee uur een offerte op maat. Volg de stappen en u ontvangt een pasklare prijs in uw mailbox. Wilt u de opdracht vervolgens definitief plaatsen? U kiest zelf wanneer we bij u ‘over de vloer’ komen voor een kennismakingsgesprek. Wij komen (landelijk) vrijblijvend langs voor een offerte op maat. Wilt u gebruik maken van onze gratis dak inspectie om inzicht te krijgen in de actuele status van uw dak maak dan hieronder uw keuze.

×