Dakgoten zorgen voor een goede afvoer van het regenwater. Het is daarom belangrijk uw dakgoot jaarlijks te laten reinigen. Dit voorkomt opstoppingen, slijtage en verlengt tevens de levensduur van uw dakgoot.

Dakgoten worden gebruikt om regenwater op zo’n manier af te voeren, dat het huis niet door al dat water beschadigd wordt. Als het flink regent, zorgt de dakgoot er voor dat van het dak stromend water via de regenpijp naar de grond geleid wordt. Dat is de manier waarop een correcte afwatering van een dak functioneert.
Een dakgoot kan op den duur echter flink wat vuil verzamelen: takjes, vallende bladeren, opwaaiend plastic en andere viezigheid, mos, vogelpoep, in regenwater opgelost materiaal, het afval van dakpannen, vogelnesten.  Al dit soort materialen kunnen in de dakgoot achterblijven. Vooral in het najaar komt daar veel groenafval bij.

Het is belangrijk om dit niet te laten ophopen. Door de opstapeling van al dat vuil kan het regenwater na verloop van tijd niet meer goed afgevoerd worden.

Eventuele organische resten kunnen zelfs humus vormen waarin zich zaadjes kunnen nestelen. Om verstoppingen (en erger) te voorkomen moet een dakgoot dan ook regelmatig schoongemaakt worden, vooral na de herfst.

De boodschap is duidelijk: zorg er voor dat de dakgoten regelmatig gecontroleerd worden. Als dit niet regelmatig gebeurt, is lekkage haast onvermijdelijk. De meeste mensen weten alleen niet waar ze op moeten letten. Daardoor wordt vaak pas actie ondernomen als er daadwerkelijk lekkage of schade te zien is.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan

Binnen twee uur een offerte op maat. Volg de stappen en u ontvangt een pasklare prijs in uw mailbox. Wilt u de opdracht vervolgens definitief plaatsen? U kiest zelf wanneer we bij u ‘over de vloer’ komen voor een kennismakingsgesprek. Wij komen (landelijk) vrijblijvend langs voor een offerte op maat. Wilt u gebruik maken van onze gratis dak inspectie om inzicht te krijgen in de actuele status van uw dak maak dan hieronder uw keuze.

×